24 sončnih izrazov - "Začetek jeseni"

2024-08-07 17:25

24 sončnih izrazov -"Začetek jeseni"


"Začetek jeseni"je trinajsti solarni termin v štiriindvajsetih solarnih terminih in prvi sončni termin v jeseni.

 

"to"pomeni začetek in"Qiu"pomeni zorenje zrn. Vse stvari začnejo rasti od bujne rasti do zrelosti. Čeprav se je jesen že začela, je še vedno v"pasji dnevi"obdobje. Toploto je nekaj časa težko odvajati in trajalo bo nekaj časa, da temperatura pade.

 

Začetek jesenskih običajev:

1. Sušenje pridelkov: Sušenje pridelkov je značilen kmetijski običaj. V Hunanu, Jiangxiju, Anhuiju in drugih krajih imajo vaščani, ki živijo v gorskih območjih, v svojih vaseh zelo malo ravnih površin zaradi zapletenega terena. Za sušenje pridelkov morajo uporabiti sprednji in zadnji del svojih hiš, lastne okenske police in strehe. Sčasoma se je razvila v tradicionalni kmečki običaj.

2. Grizeči pridelki: Znan tudi kot"zagrizena jesen". Če na dan začetka jeseni jeste lubenico, melono ali breskev, pomeni, da je vroče poletje nevzdržno, in ko pride začetek jeseni, jo ugriznite. Jesensko suhost lahko preprečimo tudi z uživanjem več sadja in zelenjave v jesenskem času.

3. Zrediti se jeseni: Ko pride jesen, na podlagi zagotavljanja pestrosti hrane in razumnega ujemanja znanstveno"zrediti se jeseni".


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.