Razlika med novo metodo priprave vzorcev premoga in kamnin ter tradicionalno metodo

2023-08-12 09:37

Razlika med novo metodo priprave vzorcev premoga in kamnin ter tradicionalno metodo


 

Serijska številka

Tradicionalna metoda

Nova metoda hitre priprave vzorcev

1

Tradicionalno hladno oblikovanje: z uporabo epoksi smole itd.

Čas oblikovanja je približno 2-6 ur/vzorec.

Novo hladno oblikovanje: uporaba novega veziva in sredstva za strjevanje. Čas oblikovanja je približno 2 minuti/vzorec.

2

Tradicionalno toplotno oblikovanje: uporaba listov šelaka itd., vdelanih v stroju za segrevanje mozaika.

Čas je približno 30 minut/vzorec.

Novo termoformiranje: uporaba posebne ročne talilne naprave za premog in kamnine + preprost stroj za tlačenje v kombinaciji s posebnim mozaičnim prahom za premog in kamnine. Čas oblikovanja je približno 2-3 minute/vzorec.

3

Tradicionalna metoda predhodnega brušenja: uporabite smirkov prah različnih mrež s strojem za predhodno brušenje in ploščo iz motnega stekla, čas brušenja je dolg, 30 minut/vzorec ali več, in je nagnjen k praskam, ostankom olja in drugim nekvalificiranim pogojem.

Nova metoda predhodnega brušenja: uporabite preprosto metodo predhodnega brušenja z vodnim brusnim papirjem v enem koraku, sodelujte z ročnim ali samodejnim brusilnim in polirnim strojem, hitrost je visoka, 1-2 minuti/vzorec, stopnja prehoda vzorca je visoka.

4

Tradicionalna metoda poliranja: z uporabo kromovega oksida itd. kot materiala za poliranje je čas poliranja dolg in ga ni enostavno očistiti. Po poliranju ga je treba dolgo čistiti z ultrazvočnim čistilcem, pogosto pa so vzorci nekvalificirani in jih je treba večkrat polirati. Zelo težko je narediti kvalificiran vzorčni svetlobni list.

Nova metoda poliranja: uporabite posebno polirno sredstvo v nano merilu za premog in kamnino, sodelujte z ročnim ali avtomatskim strojem za brušenje in poliranje, hitrost je visoka, 1-2 minuti/vzorec. Prehodnost vzorcev je visoka.

5

Tradicionalna metoda čiščenja optičnega filma: z uporabo filtrirnega papirja za sušenje ali sesanja ušesnih kroglic in sušilnika za lase za sušenje zlahka ostanejo madeži, zaradi katerih vzorca ni mogoče zaznati.

Nova metoda čiščenja lahkih plošč: poseben čistilni stroj za mešanje lahkih plošč iz premoga in kamna, ki hitro odpihne ostanke madežev in vlage. Prehodnost vzorcev je visoka.

 

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.