Dodatne informacije o Gieselerjevem plastometru s konstantnim navorom na bitumenski premog(2.2)

2024-03-16 17:05

Dodatne informacije o Gieselerjevem plastometru s konstantnim navorom na bitumenski premog(2.2)

Bituminous coal constant-torque Gieseler plastometer     Bituminous coal fluidity equipment

2. Opis parametrov opreme

Ta razdelek predstavlja tehnične kazalnike več glavnih komponent opreme.Če sestavni deli opreme ne ustrezajo tehničnim indikatorjem v tem poglavju, ni mogoče dobiti pravih rezultatov meritev!

(1)Retorta in lonček: notranji premer (21,4±0,1) mm; globina (35±0,3) mm; sredinska luknja φ (2,38±0,02) mm; kot naklona 70°

(2)Pokrov za retorto in lonček: lahko se gladko kombinira z retorto in lončkom! Sredinska luknja (9,5 ± 0,1) mm

(3)Vodilni obroč: Material: baker; zunanji premer: 13,95 mm; notranji premer: 4,1 mm; višina: 9,5 mm

(4)Jermenica za umerjanje navora in izračun navora

Polmer jermenice: 25,4 mm;

Izračun navora: v skladu z zahtevami navora v nacionalnem standardu (101,6±5,1) g/cm ali (0,00996±0,0005) N/M

Formula za izračun navora: navor = sila * momentna roka;

Ta oprema je opremljena s 3 natančnimi utežmi, in sicer 38 g, 40 g in 42 g.

Formula za izračun gravitacije: gravitacija = teža (kg) * koeficient gravitacije (9,8)

Gravitacija 40-gramske uteži je 0,04 (kg) * 9,8 = 0,392N;

Polmer jermenice je momentna roka navora, polmer jermenice pa je 25,4 mm.

Torej navor = 0,392 (krava) * 0,0254 (m) = 0,0099568 (N/M)0,00996N/M.

Glede±0,0005N/M, se izračuna iz razlike med težo 38 g, težo 42 g in težo 40 g. Razlika navora 2g=0,002*9,8*0,0254=0,00049784 (N/M)0,0005N/M;

Kar zadeva indikator (101,6±5,1) g/cm, je g/cm poenostavljena enota navora. Po odstranitvi gravitacijskega koeficienta se enota spremeni v priročno pretvorbo enot.

Postopek izračuna je naslednji:

40 g (teža) * 9,8 (koeficient gravitacije) * 2,54 cm (rok sile) = 995,68,

In ker je enota g/cm, ki ni enota za izražanje sile, je treba izločiti gravitacijski koeficient.

995,68÷9.8=101,6 g/cm; lahko ga preprosto razumemo kot težo * momentni krak;

Glede±5,1 g/cm, na enak način je razlika med utežmi 2 g; 2*2,54=5,08g/cm5,1 g/cm3

(5)Histerezna naprava in krmilnik

Histerezna naprava: naprava, ki doseže fiksni izhodni navor;

Krmilnik: naprava, ki natančno nadzoruje navor histerezne naprave s spreminjanjem toka, ki se dovaja histerezni napravi;

Pomen številčne vrednosti, prikazane na majhnem zaslonu krmilnika: Krmilnik razdeli skupno izhodno moč na 255 delov, številčna vrednost na majhnem zaslonu krmilnika pa označuje odstotek moči. Na primer, na majhnem zaslonu je prikazano 100, kar pomeni, da je trenutni histerezni navor 100/255 največjega navora;

(6)Kurilna naprava in merilnik temperature

Ogrevalna peč: 2000 W električna peč za ogrevanje z žico;

Material v grelni posodi: mešanica svinca in kositra s skupno vsebnostjo 50 % svinca in skupno vsebnostjo 50 % kositra;

Merilnik temperature:

(6)Kurilna naprava in merilnik temperature

Ogrevalna peč: 2000 W električna peč za ogrevanje z žico;

Material v grelni posodi: mešanica svinca in kositra s skupno vsebnostjo 50 % svinca in skupno vsebnostjo 50 % kositra;

Merilnik temperature:

I: Zaslon na desni strani stroja je zaslon merilnika nadzora temperature.

Prva vrstica rdečih številk predstavlja temperaturo, izmerjeno s termočlenom, ki je temperatura v kositrni kopeli.

Druga vrstica zelenih številk je ciljna temperatura v tem trenutku, ki je teoretična temperatura v tem trenutku pri hitrosti segrevanja 3 °C na minuto med preskusom.

II: Prišlo je do težave z nastavljeno vrednostjo na zaslonu na dotik in nastavljeno vrednostjo na merilniku za nadzor temperature.

Nastavljena vrednost temperature na zaslonu na dotik je rezultat obdelave podatkov za vpogled strankam, za primerjavo grelnega učinka in risanje dejanske temperature in nastavljene temperaturne krivulje. Nastavljena vrednost, prikazana na merilniku nadzora temperature, je nastavljena vrednost temperature, ki jo interno izračuna merilnik nadzora temperature in se uporablja kot referenca za vzdrževalno osebje.

Ta instrument za ogrevanje uporablja metodo dohitevanja. Metoda dohitevanja pomeni, da se dejanska in nastavljena temperatura vedno razlikujeta za določeno temperaturno vrednost.

Testni postopek zahteva, da ima oprema stopnjo segrevanja 3 °C. Vrednost, prikazana na merilniku, se fiksno razlikuje za 4 stopinje od vrednosti, prikazane na zaslonu. Ker je razlika fiksna, to pomeni, da se naklon temperaturne umeritvene krivulje ne spreminja (stopnja segrevanja je fiksna). Da bi testerjem olajšali preverjanje dviga temperature, se fiksna temperaturna razlika obdela s podatki glavnega krmilnega programa, razlika 4 °C pa se odstrani, tako da sta nastavljena in dejanska temperatura na isti liniji. Torej se podatki o temperaturi, ki jih vidimo na zaslonu, razlikujejo od podatkov o temperaturi na merilniku. (Temperaturna razlika je nastavljena na 4°C).

(7)Naprava za pripravo vzorcev: Naprava za pripravo vzorcev temelji na zahtevah nacionalnega standarda za naprave za pripravo vzorcev:"statična obremenitev 9KG, dinamična obremenitev 1KG, slednja prosti pad z višine 115mm 12-krat."

Teža kvadratne stiskalnice: 9 kg; teža cilindrične stiskalnice: 1 kg; dvižni hod cilindrične stiskalnice: 115 mm;

3. Navodila za vzdrževanje opreme

(1)Čiščenje testne opreme

Po vsakem preskusu očistite vse ostanke ogljika na lončku in mešalni lopatici; odstranite ostanke v izpušni cevi, da ohranite prvotni notranji premer; očistite vodilni obroč in nakapajte majhno količino mazalnega olja v vodilni obroč;

Redno preverjajte, ali je zaščitna cev termočlena poškodovana;

(2)Komponente je treba redno pregledovati

Retortni lonček: preverite notranji premer, globino in pozicionirne luknje retortnega lončka glede obrabe. Za posebne dimenzije glejte"Parametri opreme"razdelek;

Notranji premer, globino in pozicionirne luknje retortnega lončka je treba očistiti po vsakem preskusu. Zaradi obrabe čistilne opreme ga je enostavno zamenjati. Posebni vplivi so naslednji:

I: Posledice razširitve notranjega premera in globine: Ko vzorec premoga s fiksno težo vstopi v retortni lonček, ker se notranji premer in globina razširita, se višina glede na premog v prahu zmanjša in kontaktna površina postane večja. Posledično postane pritisk med pripravo vzorca manjši, kar ima za posledico večjo pretočnost!

II: Obraba pozicionirne luknje: povzroči povečanje sile trenja med mešalno lopatico in retortnim lončkom, kar povzroči nizko fluidnost!

Velikost mešalne lopatice: Mešalna lopatica je natančna komponenta in rahlo spreminjanje velikosti bo imelo nepravilen vpliv na tekočnost!

Umerjanje termoelementa: Termočlene je treba redno umerjati ali menjavati. Temperatura ima absolutni vpliv na proces mehčanja premoga. Pri različnih stopnjah segrevanja so pojavi mehčanja premoga popolnoma različni. Hitrejša kot je stopnja segrevanja, nižja je temperatura mehčanja premoga.

Redno umerjajte izhodni navor: uporabite"viseča teža"metoda za umerjanje navora. Priporočljivo je kalibracijo pred poskusom vsak dan!

Redno umerjajte elektronsko tehtnico: količina vzorca premoga ima velik vpliv na podatke!



Gieselerjev plastometer za bituminozni premog s konstantnim navorom našega podjetja se imenuje tudi oprema za pretočnost bituminoznega premoga, merilni instrument za bituminozni premog Gieseler, oprema za pretočnost bituminoznega premoga Gieseler. Razdeljen je na opremo za pretočnost z eno pečjo na bitumenski premog, opremo za pretočnost z dvojno pečjo na bituminozni premog.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.